Kahveli sohbetler; Bahar Akıncı

Her ay Krups için birbirinden harika insanlar ile kahveli sohbetler yapıyorum. Bu sefer konuğum Bahar Akıncı oldu. Yeni çıkaracağı kitabı, yolculukları, onun için kahve nedir hepsini konuştuk. Buyrun…

Processed with Snapseed.

Sevgili Bahar, sıkı bir kahve sever olduğunu biliyorum. ilk sorum ne tür kahveler seversin? Aslında kahve içmeye ve kahve kültürüne üniversiteden bir kaç sene sonra gitiğim New York’ta alıştım. O kadar soğuk bir kıştı ki bir İzmirli olarak çok üşüyüp her bir kaç kilometrede kendimi bir kahveciye atıp ısınmaya çalışıyordum. Sonra baktım ki ben bir kahve sever olmuşum. Kahve konusunda en önemli tercihim, içinde süt ya da süt kreması olan (süt tozu değil) içimi yumuşak kahveleri seviyorum. Çekirdek konusundaki tercihim ise son zamanlarda Guetemala’dan yana.

Peki sen de sabah kahvesi olmadan olmazlardan mısın? Ben sabah kahvaltısı olmazsa olmazcılardanım. Önce kahvaltı etmeliyim ardından da hemen sıkı bir macchiato ya da Türk kahvesi (evet Türk kahvesi sütsüz içtiğim tek kahve)

Kahvenin yanında en çok ne mutlu eder seni? Zencefilli tarçınlı kurabiye ya da muz.

Yazılarını yazarken bir kahve türü ve güzel bir müzik seçsen bu ne olurdu? Bu aralar favori kahvem; Barcelona’da tanıştığım ve çok sevdiğim cortado! 1 ölçek espresso’nun üzerine 1 ölçek sıcak süt köpüğü eklenerek yapılıyor. İtalyan macchiato’nun bir nevi ispanyol kardeşi. Yazılarımı yazarken kahve olarak cortado ya da cappucino; müzik olarak da ruhuma iyi gelen, dinlendiren müzikleri seçiyorum. Örneğin Fransızca chanson’lar, 50’lerin film müzikleri ya da Portekiz fado’ları.

 İstanbul’da yaşıyorsun ama aynı zamanda İzmirli biri olarak bu iki şehirde vazgeçilmez kahve durakların neler? İstanbul’a yeni taşındığım için henüz beni zehirlemedi. Şaka bir yana bu şehri keşfetmeye doyamıyorum. Galata’daki Federal, Balat’taki Coffee Department, Çukurcuma’daki Cuma; benim İstanbul’da en sevdiğim ve sık gittiğim kahve dükkanları. Yeri bende bambaşka olan İzmir’e ise son zamanda çok güzel kahveciler açılmaya başladı. Dekorasyonunu ve kahvelerini çok sevdiğim Kıbrıs Şehitleri’nde yeni açılan Komşu Kahve, Alsancak’ta Kuzey Avrupa havası taşıyan Awake ve Coffeenery, Bostanlı’da açılan Uggla Coffee; İzmir’de sevdiğim kahve dükkanlarının başında geliyor.

Çok seyahat eden bir yazarsın ve özellikle yeni kitabın için Ege’de uzun araba yolculukları yaptığını biliyoruz. Kahvenin imdadına koştuğu anların var mı? 2 ayda 6000 kilometre yol yaptım. Adres aradım, fotoğraf çektim, röportaj yaptım, video çektim. Bu dönemde özellikle de akşamüstü saatlerinde, güç toplamak için en büyük kurtarıcım kahveydi.

Biz aslında seninle sık sık kahveli sohbetler yapıyoruz. Evimdeki Krups’un kahve makinasını denemişliğin çok. En çok hangi kahvemi beğeniyorsun? Aslında Krups’un kahve makinesi senin evinde görüp satın aldığım ve çok memnun kaldığım bir ürün. Senin yaptığın kahveler arasında ise en çok latte mach ‘i sevdim ve şimdi kendi evimde de dostlarıma yapıyorum.

Eylül 19, 2016

RELATED POSTS